Izvor: Luftika.rs, 06.Jul.2022, 08:19

Mirko ubio Jovu zbog WC-a, 30 godina bili komšije, ubicu u zgradi na Grbavici niko nije voleo

Mirko M. (66) uhapšen je zbog sumnje da je u utorak uveče u Novom Sadu nasmrt izbo svog prvog komšiju Jovana Stanišića (75), s kojim se navodno sukobio oko zajedničkog toaleta!
Zločin se dogodio u kasnim večernjim satima u Ljermontovljevoj ulici, u zgradi koju zovu Samačka. Obojica muškaraca stanovala su sama u zgradi, Jovan je bio slabovid, a Mirko je ranije ostao bez jedne ruke, piše Kurir.
Svađali se ceo dan – Jovan i Mirko u toj zgradi stanuju preko 30 godina i obojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koriste isto zajedničko kupatilo. Kobnog dana, Jovan je oribao toalet i zaključao ga kako drugi ne bi ulazili, što je razbesnelo Mirka. Celog dana su se svađali, a uvrede i provokacije su se nastavile do 20 časova, kada je sukob eskalirao – priča izvor Kurira:
– Mirko je kod stepenica na prvom spratu napao Jovana, počeo je da ga udara, a Jovan je bežao ka terasi tražeći spas. U jednom momentu, Mirko je potegao nož i počeo da ga ubada, saterao ga je u ćošak i nasrtao dok ga nije ubo u srce – navodi sagovornik Kurira.
Preplašene komšije pozvale su policiju i Hitnu pomoć.
– Alko-testom je utvrđeno da je Mirko imao 1,8 promila alkohola u krvi. Jovan je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo umro – dodao je izvor.
Nasilan Komšije iz zgrade kažu da je Mirko bio problematičan, te da se s njim niko nije slagao.
– Kada popije, bio je jako nasilan. Bio je invalid, ali niko ne zna kako je ostao bez pola ruke. Svi smo bili u potpunom šoku kada smo čuli da je ubio Jovu, koji je bio divan i miran čovek, imao je problem sa očima, gotovo da ništa nije video – kažu stanari:
– Mirko je dosta krupniji od Jovana i prek. Pogodilo nas je kada smo čuli da se priča da su pili zajedno pre ubistva, jer to nije istina, Mirko se sam opijao.
Mirko M. tereti se za ubistvo i biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na saslušanje.
Hladnokrvan Doveli ga na mesto zločina
Dok su se novinari nalazili ispred zgrade u Ljermontovljevoj, inspektori su na mesto zločina doveli osumnjičenog Mirka M. On je hladnokrvno izašao iz policijskog vozila i sve vreme gledao komšije koje su stajale ispred zgrade.
– Strašno, još hoda uzdignute glave, a ubio nam Jovu. On je odron od čoveka, niko ga nije voleo. Nema nikoga na svetu, čuli smo da je iz stana uzeo neke svoje lekove – rekao je komšija.
„Jaukao je i trčao krvav po terasi“: Komšije Jove ubijenog u Novom Sadu otkrile detalje užasa

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

NA SMRT IZBO KOMŠIJU ZBOG SVAĐE OKO WC-A Mirku (66) iz Novog Sada određen pritvor, sudiće mu se za teško ubistvo

Izvor: Blic, 06.Jul.2022

Mirku M. (66) koji je u bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišio života svog komšiju Jova S. (75) u Ljermontovoj ulici u Novom Sadu određena je mera pritvora zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, te da će da ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.