Izvor: Radio 021, 05.Jun.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni inkluzivni festival "Hearts in Harmony" u subotu u Sremskim Karlovcima

Međunarodni inkluzivni festival "Srca u harmoniji - Hearts in Harmony 2019." održaće se u subotu, 8. juna na Trgu Branka Radičevića u Sremskim Karlovcima.

Festival se organizuje u 2019. godini osam puta u različitim gradovima i ustanovama kulture, a jedan od dana festivala biće u Sremskim Karlovcima.

Ove godine organizator jednog festivalskog dana zajedno sa udruženjem je i Udruženje Karlovačka crtačka škola. "Hearts in Harmony" se održava pod patronatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Europa Cantat i Evropske unije i pre svega podrazumeva aktivno učešće osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju na javnim nastupima, koncertima, u radionicama tokom festivala.

Cilj manifestacije pre svega jeste pokazuivanje postignuća osoba sa invaliditetom i veća vidljivost, zatim afirmacija kulturnog stvaralaštva mladih, posebno mladih sa invaliditetom kao marginalizovanih grupa, kao i jačanje inkluzije kroz zajednički nastup mladih redovne populacije i mladih sa invaliditetom.

Festivalski dan počinje u 10 časova muzičkim radionicama u osnovoj školi "23 Oktobar" na kojima će svi učesnici uvežbavati repertoar festivala koji su unapred dobili da nauče.

Neki od učesnika festivala su Inkluzivni hor Ison, hor Vivak - OŠ "Dušan Radović", hor OŠ "23 Oktobar" Sremski Karlovci i Rok bend škole, Ognjen Inđić - slepi dečak iz Vršca - vokalni solista, Rok bend Doma Jabuka "Zvuci Jabuke" iz Jabuke kod Pančeva - štićenici doma za smeštaj starih i invalidnih odraslih lica, etno sastav "Ogrlice od bisera" iz Beograda, deca i mladi udruženja "Feniks" iz Stare Pazove i Folklorni ansambl Doma Veternik.

Koncert će početi u 15 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.