Izvor: Radio 021, 09.Maj.2019, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu 18. i 19. maja

Međunarodni festival nauke i obrazovanja održaće se u subotu i nedelju, 18. i 19. maja u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Raznovrstan edukativan, interaktivan i zanimljiv program festivala obuhvatiće preko 60 radionica iz tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka i umetnosti, koje su namenjene širokoj publici, različitih uzrasta i interesovanja. Cilj manifestacije je promocija nauke, uz predstavljanje savremenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dostignuća i aktuelnih istraživanja u svetu i kod nas.

U realizaciji programa Festivala učestvovaće fakulteti i instituti Univerziteta u Novom Sadu: Filozofski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Prirodno-matematički, Fakultet tehničkih nauka, Tehnološki fakultet, Medicinski fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin", Pedagoški fakultet, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti, Naučni institut za prehrambene tehnologije i Institut Biosens, kao i gosti Festivala: Vojvođanski IKT klaster, Istraživačko-razvojni institut RT-RK u saradnji sa kompanijom OBLO Living, Poljoprivredna škola sa domom učenika – Futog, Medicinska škola "Hipokrat" i OŠ "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi.

Organizator Festivala je Univerzitet u Novom Sadu, a generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Radno vreme Festivala je od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.