Izvor: Luftika.rs, 31.Maj.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matija Bećković je najtačnije opisao svu veličinu patrijarha Pavla

Matija Bećković napisao je nešto najlepše i najtačnije što smo ikada pročitali o voljenom patrijarhu Pavlu. Kada se 15. novembra 2009. Srbijom pronela vest da je patrijarh Pavle preminuo, cela zemlja ostala je u šoku, piše Still.
Na večni počinak ispratila ga je povorka od 600.000 iskreno ožalošćenih ljudi, jer je naša zemlja i Pravoslavna crkva ostala bez velikog čoveka.
Od tada je medijima kružilo na stotine divnih tekstova o pokojnom patrijarhu, ali ono što je Matija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Bećković napisao o njemu, na nas je ostavilo poseban utisak.
Sažeto u svega nekoliko rečenica, Matija Bećković je uspeo da savršeno precizno opiše karakter neprežaljenog srpskog patrijarha:
“Život je živeo kao da će mu svaki dan biti sudnji i govorio kao da će mu svaka reč biti poslednja.
Niko u bučnijem veku nije govorio tiše, a da se čuo dalje. Niko nije govorio manje, a da je rekao više.
Niko u bezočnije vreme nije duže i spokojnije gledao istini pravo u oči.
Niko se za svoju slavu nije grabio manje.”
Kako opomenuti prijatelja koji greši prema savetu patrijarha Pavla

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.