Izvor: Luftika.rs, 11.Mar.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mariji Lukić zbog Jutke prete smrću: Ukloniće te kao Olivera

Marija Lukić, koju je seksualno uznemiravao predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, zbog čega ga je tužila, u subotu uveče dobila je poruku preko društvenih mreža da se razmatra da je „uklone kao Olivera“ (Ivanovića prim. aut).
Kako piše list „Danas“, izvesni Slaviša Nikolić iz Ljubovije, s tviter nalogom ***savasavanovic, počeo je u kasnijim satima u subotu da šalje Mariji Lukić poruke upozorenja. U poruci ju je Nikolić opomenuo da ona predstavlja „pretnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << po vlast“ i da može da se desi „da oni odluče da te uklone kao Olivera“.
Nikolić dalje navodi da on to radi zbog dece „jer decu niko ne sme da dira… a deca moraju da imaju majku“, pa je iz ove prepiske nejasno da li poruke predstavljaju pretnju, zastrašivanje ili upozorenje nekoga ko ima informacije iz krugova bliskih vlasti.
Marija Lukić je za Danas rekla da nema pojma ko je Slaviša Nikolić, da je „skrinšotove“ prepiske predala policiji, ali i da je veoma uplašena.
„Poslala sam skrinšotove inspektorima, ali u ponedeljak moram to i zvanično da prijavim. Preplašena sam i ne znam više kome da se obratim, jer ja dosad nisam ni od jedne institucije dobila nikakav odgovor“, kaže Lukić za Danas.
Znamo za Vasu Ladačkog, a znate l’ Kesićevu priču o Jutki iz Brusa? (VIDEO)
Hronologija događaja Kako je Marija Lukić pre godinu dana pokrenula krivični postupak protiv predsednika opštine Brus zbog seksualnog uznemiravanja, tako je na društvenim mrežama postala meta pretnji, zastrašivanja i uvreda.
Osim toga, u poslednje tri nedelje su objavljeni njeni lični podaci iz zdravstvenog kartona, koji su mogli da procure iz lokalnog doma zdravlja ili Osnovnog suda u Brusu, gde se vodi proces i gde je Marija predala svoj karton u sklopu dokaznog materijala.
Nakon toga su zloupotrebljene njene fotografije, od kojih su neke i montirane, a ispod kojih su se ređali mahom seksistički komentari. O svemu tome, o pretnjama i zloupotrebama ličnih podataka i fotografija, obaveštena je policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali joj se dosad iz ovih institucija niko nije javio.
List navodi da se u poslednjoj poruci na nalogu, Nikolić izvinio Mariji Lukić navodeći da radi mnogo naporan posao „6 puta 24 u sedmici“ i da je uvideo da ima „psihičke posledice“.
Iako je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka krajem pretprošle nedelje javno saopštio da podnosi ostavku, on je i dalje na toj funkciji, i u četvrtak u Brusu organizuje miting podrške samom sebi.
Sekretarica iz Brusa je istinski simbol za hrabrost u borbi protiv seksualnog uznemiravanja

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.