Izvor: Radio 021, 07.Mar.2021, 16:32

Majstorski shitati: Knez Lazar, Karađorđevići i Obrenovići su žuti tajkuni

Kad god Skupština Srbije zaseda, znate da će se pronaći neka "provala". Svega tu ima, od besramnog ulizivanja do ponekog "lapsus linguae".

Funkcioneri možda uživaju u čarima imuniteta, ali ih on ne može sačuvati od sklonosti ka gluposti. Ovo je mali podsetnik na to da se reči javnih ličnosti prate, a da su građani ti koji ih prosuđuju.

Izlistali smo nekoliko primera "shitata" (shit+citat), a na kraju teksta nalazi se anketa u kojoj možete da glasate za ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što vam je izazvalo najsnažniji osećaj nelagodnosti.

Kneže Lazare tajkunu žuti, opljačkao si Srbiju! - Stefan Srbljanović

"Srbija je 800 godina čekala da se neka vlast udostoji i izradi spomenik rodonačelniku srpske srednjevekovne istorije. Ceo taj prostor je do skoro bio simbol oronulog, uništenog i propalog. Sada, kada pogledamo spomenik, Beograd na vodi i uz adaptaciju zgrade stare železničke stanice, to je simbol uspeha i napretka Srbije. I žezlo i napukli šlem govore o našoj istoriji i kulturi, odakle potičemo i dokle smo stigli."

Ko to misli na sve nas? - Darko Glišić

"Poznajem (Kokezu) i, iskreno, u šoku sam. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću postigao je sve u životu. Kada je oboleo od korone, znam da ga je predsednik svaki dan zvao da pita kako je i iskreno brinuo za njegovo zdravlje."

Smigl - Nebojša Bakarec

"To je klasična priča o zaveri, o gramzivosti, o tome kako su pojedini ljudi iz bivšeg režima, ali, Boga mi, određen broj njih iz sadašnje vlasti podlegli uticaju gramzivosti i želje i moći za vlasti koja nije normalna. To me sve podseća na 'Gospodara prstenova' i na onu čuvenu Tolkinovu pesmu 'Tri prstena za prste kraljeva vilin vrste' – Pod nebesima što sjaju, sedam za vladara patuljaka u dvoru njihovom kamnom, devet za smrtne ljude koje smrt čeka na kraju, jedan za mračnog gospodara na njegovom prestolu tamnom u zemlji Mordor gde senke traju. Jedan prsten da svima gospodari, jedan da za svima seže, jedan prsten da sve okupi u tami sveže. U zemlji Mordor gde senke traju nećemo dozvoliti da Sauron Đilas pretvori Srbiju u Mordor. Pobedićemo mafiju, odbranićemo Vučića i Srbiju."

Monkey business - Goran Cvetanović

"Gledao sam lično mešalicu koja je dva sata radila, a nijedan radnik nije bio u blizini. Vlasnik te firme koja izvodi radove je nevidljiv..."

Muka-Kenjara - Luka Kebara

"Pogledajte samo naš predivni Hram Svetog Save na Vračaru. Pogledajte samo kako su oslikane ove freske. Pogledajte Hrista Pantokratora, Bogorodicu i heruvime koji su predstavljeni u ovom velelepnom izdanju... Sve ovo je zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Da nije bilo njega, ovo nikada ne bi bilo dovršeno... Razni komunistički ideolozi i političari, kao i oni posle njih, oni političari, navodno, pripadnici nekakve demokratske i liberalne političke provenijencije nisu bili kadri da makar simbolički prikažu stradanje našeg naroda. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću snimljen je film o našim postradalim mučenicima i prikazana je tortura kroz koju je naš narod svakodnevno prolazio."

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.