Mađarski univerzitet zbog poreza ukinuo kurseve za izbeglice

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski univerzitet zbog poreza ukinuo kurseve za izbeglice

Mađarski Centralnoevropski univerzitet je saopštio da je primoran da suspenduje nastavne programe za izbeglice i tražioce azila, zbog novog "imigracionog poreza", koji je prošle nedelje stupio na snagu.

Taj univerzitet, koji je osnovao mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš, naveo je da je odluka doneta jer se ne zna kakav bi bio pravni i finansijski uticaj poreza od 25 odsto na aktivnosti za koje vlada tvrdi da pomažu imigraciju.

U ukinutom nastavnom programu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pokrenutom 2016, trebalo je da učestvuje oko 55 izbeglica i tražilaca azila.

Novi porez, deo antiimigrantske politike premijera Viktora Orbana, pogađa "sve progame, akcije i aktivnosti koji direktno ili indirektno za cilj imaju promovisanje imigracije", uključujući povezivanje, medijske kampanje, obrazovne aktivnosti i aktivnosti koje "pokazuju imigraciju u pozitivnom svetlu".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.