Mađarska nije u mogućnosti da isporuči gas Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska nije u mogućnosti da isporuči gas Srbiji

NOVI SAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da Mađarska nije u mogućnosti da pomogne Srbiji u prevazilaženju krize u snabdevanju gasom.

Bajatović je na konferenciji za novinare u Novom Sadu po povratku iz Budimpešte, gde je pregovarao sa mađarskim partnerima, rekao da Mađarska nije u mogućnosti da iz svojih rezervi pomogne Srbiji sa makar minimalnim količinama gasa, jer nema dovoljno tog energenta ni za svoje potrebe.

"I oni crpu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezerve i čuvaju gas samo za svoje potrošače", rekao je Bajatović i dodao da je sa mađarskom stranom postignut sporazum da čim Rusija i Ukrajina reše krizu u vezi sa isporukom gasa, Mađarska hitno pusti gas Srbiji, pre nego što on ponovo poteče iz Ukrajine.

Naveo je da je Mađarska spremna i da u tom trenutku doda izvesne količine gasa za Srbiju, što bi omogućilo da Srbija brže podigne svoj sistem.

Bajatović je oštro kritikovao činjenicu da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nema izgrađeno skladište prirodnog gasa i dodao da u ovom momentu Srbija nema alternativnih načina da snabde potrošače prirodnim gasom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.