Izvor: Radio 021, 15.Dec.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luj Viton kupuje prestižnu hotelsku grupaciju Belmond

Francuska luksuzna modna kuća "Luj Viton Moe Henesi" kupuje luksuznu hotelsku grupaciju "Belmond", u sklopu ugovora kojim je vrednost te kompanije procenjena na 3,2 milijarde dolara.

Iz LVMH-a je saopšteno da su pristali da plate 25 dolara po akciji "Belmonda", što je premija od 40 posto u odnosu na cenu sa prekjučerašnjeg zatvaranja berze.

Transakcijom, koja bi trebalo da bude zaključena u prvoj polovini 2019. godine, vrednost kompanije "Belmond", uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dug, procenjena je na oko 3,2 milijarde dolara.

Ta kompanija poseduje ili upravlja sa 46 luksuznih hotela, restorana, ali i brodovima za krstarenja rekama u Evropi i Aziji.

Zarada kompanije pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije iznosila je 140 miliona dolara u godini dana zaključno sa 30. septembrom 2018. godine, a prihodi su dostigli 572 miliona dolara.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.