Izvor: Radio 021, 06.Nov.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza otkazuje 1.300 letova zbog štrajka

Nemačka aviokompanija Lufthanza saopštila je da otkazuje 1.300 letova sutra i prekosutra pošto nije uspela pravnim putem da blokira poziv na štrajk sindikata kabinskog osoblja UFO.

Oko 2.300 od 3.000 letova predviđenih u četvrtak biće obavljeno i 2.400 u petak umesto predviđenih 3.000, što će pogoditi ukupno oko 180.000 putnika, navela je danas kompanija u saopštenju.

Štrajk treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počne noćas u ponoć i da traje do petka u ponoć po lokalnom vremenu.

Pogodiće sve letove koji polaze sa nemačkih aerodroma, bilo da su domaći ili međunarodni, saopštio je sindikat UFO.

Sindikat je odlučio da pokrene ovaj štrajk zbog upornog odbijanja kompanije Lufthanza da pregovara o njihovim zahtevima, navodi se u saopštenju.

Pokušaj kompanije da sudskim putem spreči štrajk odbačen je danas u sudu za rad u Frankfurtu. Kompanija se žalila na tu odluku i tokom večeri će se znati odgovor na žalbu. Lufthanza je naglasila da njene filijale Eurovings, Džermanvings, Sanekpsres, Lufthanza Sitilajn, Svis, Edelvajs, Ostrijan erlajns, Er Dolomiti i Brasels erlajns, nisu pogođene ovim štrajkom. Razmatra se na kojim linijama bi te aviokompanije mogle da koriste veće letelice da bi mogle da ponude alternativu putnicima pogođenim štrajkom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.