Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza neće da isplati odštetu porodicama poginulih u padu aviona

Nemačka aviokompanija Lufthanza izazvala je bes porodica poginulih u padu aviona podružnice "Germanwings" pre četiri godine pošto je odbila da im isplati odštetu.

Teško depresivni kopilot Andreas Lubic je u martu 2015. godine namerno oborio avion sa 150 putnika u udaljenom predelu francuskih Alpa.

Porodice žrtava od Lufthanze traže odštetu za bol i patnju, ali ova kompanija to ne namerava da plati.

Izdato je saopštenje u kojem se navodi da nema osnova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za isplatu kompenzacije jer putnici nisu osećali napetost zbog neizbežne smrti. Lufthanza namerava da dokaže da je smrt putnika bila brza i neočekivana te da putnici nisu ni primetili da će avion pasti. Advokati nemačke kompanije traže od suda u Esenu da odbije zahteve porodica žrtava.

Porodice tvrde da su putnici bili svesni da će se nešto užasno dogoditi i da su se plašili za svoje živote. Pre pada aviona Lubic je zaključao kokpit i tako zaustavio pilota da uđe i spreči ga u njegovoj nameri. Pilot je očajnički lupao na vrata kako bi se vratio u kokpit, a to su putnici sigurno mogli da čuju i vide.

"Termin tortura je nedovoljan da opiše šta su prošli ti ljudi. Oni su morali da budu svesni da su im preostale minute života", izjavio je Elmar Giemula, advokat koji predstavlja porodice 40 žrtava.

Porodice su prvobitno tražile do 25.000 evra po žrtvi, a zahtevaju još 25.000 evra kompenzacije zbog "povrede morala".

Sud će se izjasniti na jesen.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

JEZIVA ODLUKA LUFTHANZE! Ne daju odštetu porodicama 150 putnika koje je suludi kopilot Lubic ubio kad je zakucao aviono u Alpe! Kažu da putnici NISU OSEĆALI NAPETOST ZBOG NEIZBEŽNE SMRTI!

Izvor: Kurir, 14.Avg.2019

KELN - Nemačka avio-kompanija "Lufthanza" izazvala je bes porodica 150 poginulih u padu aviona njihove podružnice "Džermanvings" pre četiri godine jer je odbila da im isplati odštetu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.