Lončar: Mali Dušan stigao na lečenje u Barselonu, poziv roditeljima bolesne dece da podnesu zahtev

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Mali Dušan stigao na lečenje u Barselonu, poziv roditeljima bolesne dece da podnesu zahtev

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, stigao u Barselonu i da počinje sa lečenjem.

Lončar je za RTS rekao da je država Srbija dala garancije za lečenje Dušana u Barseloni.

"Dušan je stigao u bolnicu. Na aerodromu su ga dočekali iz naše ambasade. Javio se otac, na sigurnom su, Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmišljamo. Dušan je naše dete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svih nas, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima", naveo je Lončar.

Dušan Todorović je četvorogodišnjak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje. Tokom proteklih dana prikupljena su sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.

Ministar Lončar je naveo država ranije nije mogla da pomogne Dušanu u lečenju jer, kako kaže, nije postojao zahtev roditelja.

"Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer mi ne možemo van procedure da uzimamo novac – postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje", rekao je Lončar.

Navodi da su Vlade Srbije i predsednik Aleksandar Vučić odlučili da se za pet pacijenata koji čekaju lečenje uplati 250.000 evra. Poziva roditelje bolesne dece da podnesu zahtev za pomoć jer, kako kaže, država može da pomogne ali postoje procedure koje se moraju poštovati.

Dodaje da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje. Kako je rekao, država sada izdvaja mnogo više novca za lečenje pacijenata.

Zahvaljuje svima koji su se odazvali i pomogli.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORBA TEK SAD POČINJE! Mali Duki primljen u bolnicu u Barseloni, država Srbija dala SVE GARANCIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2018

Mališan je dobro podneo put...Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora noćas je stigao u bolnicu u Barselonu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Lončar: Nije podnet zahtev za lečenje malog Dušana, poziv roditeljima bolesne dece da se jave

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je Dušan Todorović, koji boluje od agresivnog oblika tumora, stigao u Barselonu i da počinje sa lečenjem...Lončar je za RTS rekao da je država Srbija dala garancije za lečenje Dušana u Barseloni..."Dušan je stigao u bolnicu. Na aerodromu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.