Izvor: Radio 021, 07.Feb.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kustosko tumačenje izložbe "Mladi biraju" u petak u GMS

Kustosko tumačenje izložbe "Mladi biraju" održaće se u petak, 8. februara, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.

Srednjoškolci koji su osmislili ovu izložbu naći će se u ulozi mladih kustosa i predstaviće publici koncept i izložena umetnička dela.

Mladi su kroz izložbu "Mladi biraju" iz svoje perspektive prikazali tri teme koje su smatrali važnima za njih i njihove vršnjake: "Vremeplov društva", "Početak kraja" i "A ko sam ja?".

Na vođenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će posetioci imati priliku da saznaju nešto više o samom procesu realizacije izložbe i saradnje kustosa sa srednjoškolcoma, kako su se mladi upoznavali sa muzejskim poslom, koji su im bili kriterijumi za odabir umetničkih dela i zbog čega su se opredelili za ove teme. Takođe, mladi će govoriti o tome kako oni vide i tumače srpsku likovnu umetnost koja se čuva u Galeriji Matice srpske.

Pored kustoskog tumačenja, publika će moći da se oproba i u različitim aktivnostima u Opens zoni koja je postavljena na samom kraju izložbe.

Program će početi u 18 časova.

Izložba "Mladi biraju" je završna faza projekta "Mala škola muzeologije" kroz koji se više od dvadeset srednjoškolaca iz Novog Sada upoznalo sa različitim oblastima muzejskog rada. Galerija Matice srpske je ovim projektom i izložbom želela da podstakne mlade ljude i omogući im da samostalno iskažu svoje ideje i stavove, daju drugačiji pogled na srpsku umetnost i trudom dođu do rezultata – izložbe kojom će se ponositi.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.