Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 11:18

Kupio zelenu salatu u supermarketu i u njoj pronašao otrovnu zmiju

Australijanac Aleks Vajt je u zelenoj salati kupljenoj u jednom supermarketu u Sidneju pronašao živu zmiju otrovnicu.

Kako kaže, prvo je mislio kako se radi o crvu, ali je onda shvatio da je ipak reč o zmiji.

"Potpuno sam se izbezumio kada sam video da je ovaj mali jezik izišao iz usta i počeo da se pomera i shvatio da je to zmija, jer crvi nemaju jezike", kaže Vajt.

Radi se o otrovnoj zmiji endemske vrste, a zvaničnici pretpostavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je zmija bila uspavana dok je Vajt nije kupio.

Plastična kesa u kojoj se salata nalazila bila je pocepana i zmija je mogla da izadje, a iz spasilačke organizacije koja je kasnije došla po zmiju, Vajtu su rekli da bi, da ga je zmija ujela, momentalno morao u bolnicu.

Lanac Aldi u kom je salata kupljena istražuje kako je došlo do incidenta. Zmija će naredne nedelje biti vraćena u Kvinslend, prema propisima koji nalažu da se jedinka vrati u svoje prirodno stanište.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.