Kultna bašta Doma vojske u Novom Sadu nikada nije izgledala jadnije – da li će biti još gore?

Izvor: Luftika.rs, 25.Apr.2021, 18:28

Kultna bašta Doma vojske u Novom Sadu nikada nije izgledala jadnije – da li će biti još gore?

Jedan od simbola Novog Sada, Dom vojske na Beogradskom keju, prešao je u gradsku nadležnost i izgleda kao da su mu definitivno odbrojani dani.
Legendarno okupljalište Novosađana i jedna od najlepših bašti danas izgleda neprepoznatljivo. Uvek pedantno poslagani stolovi sa belim stolnjacima i klupe na kojima su sedele generacije Novosađana završili su na gomili, od čuvara i pripadnika vojske ni traga ni glasa, a kapije restorana zatvorene su već nedeljama.
Poslednjih nedelja javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je polemisala da će velelepni glavni objekat ostati, a da sve ostalo ide na doboš i da su pojedini investitori već bacili oko na pripadajuće terene i zelene površine.
Trenutno stanje apsolutno ide u prilog tim zlim slutnjama, a situacija na terenu je kao posle apokalipse.
Poskidani su ventilatori, vinova loza koja je pravila spasonosnu hladovinu posečena, a letnja kuhinja iz koje je uvek dolazio prvoklasni pasulj izgleda kao nešto odakle je krenula pandemija koronavirusa. Mobilijar je prepušten na milost i nemilost nestašnoj deci i već je pretrpeo nepopravljivu štetu.
Kolektivni godišnji odmor illi svesno prepuštanje devastaciji kako bi se Novosađani odvikli od ovog kultnog mesta, prosudite sami…
Deca koja bespomoćno gledaju rušenje igrališta su najtužniji prizor Novog Sada

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.