Izvor: Radio 021, 05.Sep.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritičari oduševljeni filmom "Džoker" sa Hoakinom Finiksom

Film "Joker" režisera Toda Filipsa prvi put je, uoči zvanične premijere najavljene za 3. oktobar, prikazan 31. avgusta na filmskom festivalu u Veneciji, a od tada su se slegli utisci kritičara koji poručuju: "Film je čista magija!"

Filmski kritičari koji su imali priliku da pogledaju film pre ostalih lako su zaključili da je novi "Joker" jedan od najboljih ovogodišnjih filmova.

Jedan od glavnih razloga za toliko oduševljenje je glumac Hoakin Finiks koji je savršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << utelovio zloglasnog junaka, mentalno nestabilnog komičara Artura Fleka, što nije bio nimalo lak zadatak.

Na smehu novog Džokera je radio mesecima, a za potrebe filma je izgubio 23 kilograma.

Finiks je kasnije objasnio kako se pokazalo da je gubitak kilograma, u kratkom vremenskom roku, počeo da utiče na njegovu psihu.

"Počinjete da gubite razum", poentirao je Finiks koji glumi siromašnog klovna u prljavom i kriminalnom Gotem Sitiju početkom osamdesetih godina. Flek zbog oštećenja mozga neko vreme provodi u ustanovi, gde pod kontrolom drže njegov patološki smeh koji se najčešće pojavljuje u neprimerenim trenucima.

Sanja o karijeri stand-up komičara i želi da bude deo popularnog šou koji vodi Marej Frenklin (Robert De Niro), ali nakon što mu se za to napokon pruži prilika, postaje predmet podsmeha. U Džokera ga je pretvorilo nemilosrdno društvo.

"Ono što mi je (Artur Flek) bio na početku snimanja potpuno je drugačije od onoga što je bio na kraju. Neprestano se razvijao. Nikada nisam iskusio ništa slično", objašnjava Finiks.

Režiser Tod Filips je poručio da je nedostatak empatije u svetu jedna je od glavnih poruka filma.



Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Joker": Čista magija

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2019, 08:03

Film "Joker" režisera Toda Filipsa prvi put je, uoči zvanične premijere najavljene za 3. oktobar, prikazan 31. avgusta na filmskom festivalu u Veneciji, a od tada su se slegli utisci kritičara koji poručuju: "Film je čista magija!"

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.