Izvor: Luftika.rs, 24.Sep.2021, 09:00

Korona virus i Tajland: Na krovovima propalih taksi vozila uzgaja se hrana za vozače koji su ostali bez posla

Na parkingu u tajlandskom glavnom gradu Bangkoku, zeleni izdanci izviru sa krovova šarenih taksija.
Užurbane gradske ulice postale su mirne posle uvođenja strogih ograničenja usled pandemije korona virusa, zbog čega su taksisti ostali bez posla.
Kad su ostali bez prihoda, mnogi vozači su napustili grad i vratili se u rodna sela, a za sobom ostavili takozvana „taksi groblja”.
Jedna kompanija odlučila dje a iskoristi krovove vozila koja nisu u upotrebi kao male >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << povrtnjake, za koje se nadaju će pomoći da prehrane vozače i druge radnike koji su ostali bez posla.
„Zbog pandemije sam morao da prodam slona” Pekarska solidarnost uz miris svežeg hleba Kako bi lame mogle da pomognu u lečenju ljudi od korona virusa Radnici taksi udruženja Račafruk izgradili su minijaturne bašte tako što su rastegli crne kese za smeće preko okvira od bambusa i prekrili ih zemljom.
Zatim su zasadili različite useve, između ostalog čili, krastavce i tikvice.
Nadaju se da će sva hrana, koja preostane pošto se pomogne vozačima, moći da se proda na lokalnim pijacama.
Taksisti u Bangkoku obično se u velikoj meri oslanjaju na turizam, ali zbog strogih ograničenja za ulazak u zemlju posao skoro da je stao.
„Ovo je naša poslednja opcija”, rekao je jedan od vlasnika kompanije Tapakorn Asavalertkun za novinsku agenciju AFP.
Dodao je da su se prethodno mnogi taksisti zadužili kako bi mogli da koriste vozila.
„Uzgoj povrća na krovovima neće naneti štetu vozilima jer je većina njih već oštećena toliko da im nema popravke.
„Motori su pokvareni, gume su izduvane. Ne može im se pomoći”, rekao je on.
Kako su majmuni na Tajlandu preuzeli grad zbog korona virusa:
Zbog loše hrane koju jedu, majmuni se razmnožavaju i sukobljavaju u gradu Lopburiju.The British Broadcasting Corporation Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Korona virus i Tajland: Na krovovima propalih taksi vozila uzgaja se hrana za vozače koji su ostali bez posla

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2021

Nakon što su u tajlandskoj prestonici uvedena stroga ograničenja usled korona virusa, vozila taksista koji su ostali bez posla preuređuju se za uzgoj hrane.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.