Izvor: Radio 021, 12.Jun.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konverziju kredita u "švajcarcima" do sada prihvatilo 60 odsto zaduženih

Ponudu banaka u Srbiji za konverziju kredita indeksiranih u švajcarskim francima do sada je prihvatilo oko 60 odsto klijenata, a kod pojedinih banaka konvertovano je i do 85 odsto kredita, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

Rok do kojeg korisnici kredita treba da se izjasne, na osnovu Zakona o konverziji, usvojenog aprila ove godine, varira od banke do banke, pošto su ponude poslate u različitim vremenskim intervalima. Zakon je predvideo rok za izjašnjavanje od 30 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od dana kada je klijent primio ponudu banke.

"Prema do sada prikupljenim podacima, možemo zaključiti da je većina korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima prihvatila da je Zakon o konverziji najbolje rešenje za njihovu situaciju. Već sada možemo reći da se konverzija uspešno sprovodi, a koliki će biti konačan procenat kredita konvertovanih u evro znaćemo kada istekne zakonom predviđeni rok", rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.

Ponude za konverziju upućene su svim korisnicima stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a za proces konverzije banke u Srbiji izdvojiće oko 130 miliona evra. Rešenjem iz Zakona o konverziji preostali dug klijentima biće umanjen za 38 odsto.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.