Koncert Đovanija di Domenika večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Đovanija di Domenika večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Koncert "Novo u popularnoj muzici: Đovani di Domeniko" održaće se danas, 3. novembra, u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Program će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Đovani di Domeniko je rođen u Rimu, 1977. godine. Veći deo svoje mladosti proveo je u Italiji i Africi, prisvajajući mnoštvo muzičkih uticaja iz folk tradicije, opere, klasike, džeza i panka, koji će kasnije oblikovati njegov izraz. U svojim dvadestim, Domeniko upisuje prestižni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << muzički konzervatorijum Santa Cecilia u Rimu na studijama kompozicije, i kasnije Kraljevski konzervatorijum u Hagu, pohađajući studije džez klavira. Osim komponovanjem i sviranjem, Domeniko se bavi snimanjem i produciranjem muzike. Uređuje i vodi izdavačku kuću Silent Water. Trenutno živi i radi u Hagu.

Na koncertu u Novom Sadu Domeniko će na klaviru i fender rhodesu izvesti novi materijal sa još uvek neimenovanog izdanja, elektro-akustičnog dela u kome se ističe njegovo kompozitorsko umeće, kao i skriveni pop senzibilitet. Za ovo delo je Domeniko izdvojio pet godina, upuštajući se u potragu za mogućim zvučnim i aranžerskim modalitetima početnih ideja i koristeći studio kao dodatno sredstvo izraza. Po rečima autora, proces je bio toliko zaokupljujuć da je zahtevao odluku da se stane, jer je postojao rizik da se nastavi u nedogled. Kao rezultat, pred nama je kaleidoskopsko muzičko delo koje se sastoji od šest tema koje su harmonski, ritmički i teksturno fluidno povezane, često brišući jasne obrise između širokog spektra akustične i elektronske instrumentacije.

U okviru ovog rezidencijalnog programa, Domeniko će voditi i muzičku radionicu "Listen/Silent" u okviru koje će učesnici biti upoznati sa konceptualnim pristupom stvaranju "slušaj/tiho" koji ima za cilj da kreira "orkestar namera". Rezultati ove muzičke radionice predstaviće se publici javnim nastupom učesnika, 6. novembra u Omladinskom centru CK13.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Koncert Orkestar namera u Omladinskom centru CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2018, 13:02

U utorak, 6. novembra od 21 čas, u Omladinskom centru CK13 održaće se koncert Orkestar namera...Ovaj nastup predstavlja rezultat rada u okviru radionice "Listen/Silent", koju vodi italijanski umetnik Đovani di Domeniko, a koja ima za cilj da kreira "orkestar namera", orkestar koji teži da se odupre...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.