Izvor: Luftika.rs, 19.Avg.2020, 08:57

Kon: Moguće uvođenje samoizolacije za srpske državljane koji se vraćaju iz inostranstva

Epidemiolog Predrag Kon je, govoreći za Blic, najavio moguće uvođenje samoizolacije za srpske državljane koji se vraćaju iz inostranstva, jer nesumnjivo postoji epidemiološki rizik slobodnih granica.
– Zbog toga uvodimo restrikcije za strane građane koji dolaze iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije. Naši građani se za sada vraćaju u zemlju bez obaveze testiranja ili samoizolacije, ali situacija je dramatična i ne bi trebalo niko da se iznenadi ukoliko nešto postane >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obavezujuće za povratnike – upozorio je on.
Dodao je da je još uvek rano govoriti o ublažavanju mera. To bi se, prema njegovim rečima, moglo očekivati tek kada broj novozaraženih bude znatno i stabilno ispod 100.
On očekuje da će se narednih dana ta brojka kretati od 100 do 200, a da će se potom smanjivati.
Kon: 100 novozaraženih zvuči ohrabrujuće, ali nije baš realno

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Kon o mogućem karantinu za povratak u Srbiju: "To pitanje, ako se postavi za 10 do 15 dana..."

Izvor: B92, 19.Avg.2020

Epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da je jasno da građani Srbije koji se vraćaju u zemlju nemaju nijednu dodatnu obavezu i dodao da se mere donose u skladu sa epidemiološkom situacijom...Kon je, upitan za njegovu izjavu da se neće uvoditi mere za ljude koji se vraćaju u Srbiju, dok neki tabloid...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.