Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 20:35

Koluvijin vozač uhapšen u akciji DEA zbog heroina

M. T. (47) iz Čajetine, koji je uhapšen u zajedničkoj akciji američke agencije DEA, srpske i bugarske policije, zajedno sa još šest osoba zbog šverca heroina, poznat je istražnim organima Srbije kao vozač vlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" i najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluvije, s kojim trenutno deli optuženičku klupu Specijlanog suda u Beogradu, saznaje portal Nova.rs.

M. T. se takođe nalazi na optužnici u slučaju "Jovanjica", na kom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su osim njega i Predraga Koluvije, još sedmorica njihovih saradnika. On je nakon otkrivanja afere u novembru 2019. uhapšen, a nedavno je pušten iz pritvora.

Osim što mu se na teret stavlja da je bio član kriminalne grupe Predraga Koluvije, M. T. je optužen i za falsifikovanje isprava. Njegovo ime se zato pominje i u drugoj optužnici u slučaju Jovanjica, kojom su obuhvaćeni pripadnici bezbedonsosnih službi, odnosno članovi obezbeđenja ove narko-plantaže, a koju je nedavno podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

M. T. je inače bio za volanom "audija" u trenutku kada su beogradski inspektori uhapsili njega i Koluviju, nakon što su ih zaustavili zbog saobraćajnog prekršaja na auto-putu Beograd Niš, u blizini Velike Plane, a potom i razotkrili šta se krije iza imanja za proizvodnju organske hrane.

Na slobodi se međutim, nije preterano zadržao jer je uhapšen u poslednjoj međunarodnoj akciji srpske i bugarske policije sa američkom agencijom DEA.

MUP je danas saopštio da su u ovoj međunarodnoj akciji, u Srbiji uhapšeni M. S. (37) iz Niša i M. T. (47) iz Čajetine, kao i da je u njihovom posedu pronađeno dva kilograma heroina. Istovremeno, u Bugarskoj uhapšeni su srpski državljanin Ž. M. (39), za koga se sumnja da je vođa ove kriminalne grupe i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H, a zaplenjeno je ukupno 20 kilograma heroina.

Autor: Nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.