Izvor: Radio 021, 24.Sep.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamere u Novom Južnom Velsu otkrivaju vozače koji koriste mobilni za vreme vožnje

Australijska država Novi Južni Vels počela je sa sprovođenjem mera koje bi trebalo da odvrate vozače automobila i motocikala od korišćenja mobilnih telefona za vreme vožnje.

Te mere podrazumevaju postavljanje specijalnih kamera za otkrivanje vozača koji koriste mobilne telefone za vreme vožnje.

Ministar saobraćaja Endrju Konstans izjavio je da će Novi Južni Vels, najnaseljenija australijska država, koristiti ovu tehnologiju kako bi kažnjavala vozače čiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pažnju odvlače društvene mreže, poruke i pozivi za vreme vožnje.

Ovo je učinjeno nakon što su objavljeni podaci o porastu saobraćajnih nesreća zbog korišćenja pametnih telefona u ovoj državi. Stručnjaci kažu da vozači koji koriste telefone četvorostruko povećavaju šanse za nesreću.

Konstans je rekao da njegova vlada namerava da do decembra postavi 45 kamera za otkrivanje mobilnih telefona širom države.

Autor: Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.