Izvor: Radio 021, 28.Avg.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaleidoskop kulture: Block party u četiri novosadska kvarta neguje aktivizam i hip-hop kulturu

Novi događaj u okviru "Kaleidoskopa kulture" oživljava kvartove u različitim delovima grada, a prvi Block party zakazan je za petak, 30. avgust, u 18.30 časova.

Lokacija je dvorište između ulica Beogradski kej i Marka Miljanova, gde će atmosferu nekadašnjeg Block party-ja, koji je popularnost stekao ’70. godina u Americi, oživeti hip-hop plesači, crtači grafita, kao i specijalni gost iz Slovačke, street-art umetnik Juraj Djuriš.

Za đuskanje pobrinuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se plesači udruženja "Groove", za muziku i čitav program dj Zupany  i animator MC Banzae iz ekipe "Streetwise", a čitavoj organizaciji Block party-ja doprinosi i Udruženje građana Košnica, organizacija PerArt uz veliku podršku "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

"U našoj zemlji ljudi su generalno malo informisani o hip-hop kulturi. Postoje i razne predrasude, te nam je cilj okupljanja kako decentralizacija dešavanja i upoznavanje naših pratilaca sa različitim novosadskom kvartovima, tako i animacija žitelja tih kvartova i predstavljanje aktivnosti putem kojih mladi, a i stari, na jedan zdrav i kvalitetan način mogu da provedu svoje slobodno vreme, te se povežu kao zajednica. Kroz aktivnosti ćemo se osvrnuti i na očuvanje mentalnog zdravlja i podržati novosadski centar Srce, a takođe i obeležiti poslednji dan festivala savremenog plesa i performansa „Pokretnica“ koji je u toku u našem gradu", kaže Vesna Pašćanović, osnivač plesnog udruženja "Groove".

Sledeći Block party biće već u subotu, 31. avgusta u 18.30 časova, u takozvanom "Bronksu" na Limanu 2, u dvorištu između ulica Dragiše Brašovana i Ravaničke.

Organizatori će, kroz "Kaleidoskop", ideju podsticanja okupljanja različitih novosadskih lokalnih zajednica, decentralizacije kulture i promocije hip-hopa kao subkulture, nastaviti u još dva dela grada: na Sajmištu 7. septembra u 18.30 sati u dvorištu između Bulevara oslobođenja i ulice Branimira Ćosića i Novom naselju 14. septembra u dvorištu između ulica Partizanskih baza i Stevana Hristića, takođe u 18.30 časova.

Kaleidoskop kulture je programski luk iza kog stoji Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture, koji po drugi put, na više od 80 lokacija, od 24. avgusta do 30. septembra, kroz kulturu zajedništva pretvara Novi Sad u "grad scenu".

Sa više od 400 programa svako će biti u prilici da oblikuje svoj kaleidoskop kulture. Sve informacije možete pronaći na sajtu OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.