Izvor: Radio 021, 21.Apr.2021, 14:26

Kako je propala jedna glupa ideja: Created by the poor, stolen by the rich

Ideja o formiranju Superlige, u kojoj bi se našla nekolicina prebogatih klubova, toliko je besmislena i kontrira sportskom duhu da je protiv nje i Goran Vesić.

Naravno, Vesić kao navijač Crvene zvezde, za koju se već u prvom kolu domaćeg šampionata zna da će uzeti titulu, tu je najmanje bitan. Mnogo je važnije to što smo proteklih dana videli da zdrav razum i bunt ljubitelja sporta ipak može da prevlada totalnu pohlepu za novcem.

Britanska šestorka Liverpul, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Čelsi, Arsenal, Totenhem, te Mančester Junajted i Mančester Siti, uz Barsu, Real Madrid, Atletiko Madrid, Milan, Inter i Juventus odlučili su da formiraju sopstveno takmičenje. Takmičenje u kojem će oni biti stalni učesnici, a koje će biti bustovano novcem, između ostalog, bankarske korporacije JP Morgan.

Iako se u neobjavljenom dokumentu Superlige, do kojeg je došao Gardijan, navodi kako bi novo takmičenje obezbedilo "održivo i kompetativno okruženje za čitavu fudbalsku piramidu", činjenica da bi 15 timova dobilo 3,5 milijardi evra jasno govori da se priča o održivosti odnosi isključivo na njih.

Priča o kompetativnosti deluje mnogima smešno ukoliko se uzme u obzir to da dvanaestorka ne bi mogla da ispadne iz takmičenja. Trenutno stanje je takvo da je Liverpul šesti u Premijer ligi, Totenhem je sedmi, Arsenal deveti, a uz to ima isti broj bodova kao Lids, koji se u elitu britanskog fudbala vratio posle dugih 16 godina.

Ove godine grupnu fazu Lige šampiona prošli su timovi kao što su Lajpcig, Lacio, Porto, Atalanta, Borusija Menhengladbah, koje ova elita totalno ignoriše.

Embed from Getty Images

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.