Izvor: Radio 021, 25.Jul.2020, 21:11

KBC "Dagiša Mišović" u Beogradu skoro popunjen, tek poneki krevet prazan

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" u Beogradu gotovo je popunjen, prazan je tek poneki krevet, rekla je načelnica anestezije Duška Ignjatović.

U ovoj bolnici se leči više od 220 pacijenata obolelih od korona virusa, od kojih je 60 na intenzivnoj nezi.

"Od njih 60, 40 je na nekoj vrsti mehaničke ventalicije, neki su intubirani a neki na neinvazivnoj ventilaciji", navela je Ignjatović i napomenula da se u ovu bolnicu smeštaju srednje teški i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << teški pacijenti. Prema njenim rečima, kovid-19 je kompleksna bolest koja zahvata čitav organizam, a upala pluća je jedan segment oštećenja.

Najveći broj obolelih je srednje životne dobi, između 40 i 60 godina, koji su imali najviše kontakata, preneo je RTS.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.