Izvor: Radio 021, 24.Nov.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Anasonović optužuje opoziciju da je preuzela proteste "1 od 5 miliona"

Jedna od organizatora protesta "Stop krvavim košuljama", a kasnije protesta "Jedan od pet miliona", Jelena Anasonović izjavila je za "Blic" da je od početka organizovanja protesta trpela pritiske i pokušaje da Savez za Srbiju preuzme protest.

"Pozvala sam pre prvog protesta Stefana Pavlovića, za kojeg sam znala da radi za Dragana Đilasa. Komunikacija sa političkim strankama je bila potrebna jer sam znala da mogu da spinuju priču i uguše proteste ukoliko im ne odgovaraju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekla je Anasonović.

Ona je kazala da je Đilasu objasnila da protesti moraju da budu građanski i bez stranačkih obeležja, što je, kako navodi, Đilas prihvatio, ali su ubrzo opozicionari počeli preko medija da svojataju protest.

"Stefan je rekao da političari iz SzS hoće da govore. Rekla sam da ne može, da sam ja pravila proteste i da ću ih odjaviti ako neko od političara bude govorio", rekla je Anasonović.

Dodala je da su u početku kamion i ozvučenje finansirali SzS, iako su se organizatori sami snalazili za mnoge druge logističke stvari, a da SzS kasnije na osnovu finansiranja uslovljavao organizatore, "ne želeći da im dozvoli da se sami snađu za finansije".

"Kada su opoziconi političari počeli da se obraćaju na protestima, dva meseca od početka protestnih šetnji, dolazilo je do problema jer u gradovima u kojima su proteste organizovale stranke bliske SzS često nije bilo dobrodošlo da govori neko iz Lokalnog fronta, PSG ili treće opcije", kazala je Anasonović i dodala da su na lokalu postojali "zabranjeni govornici".

Ona navodi da se Branislav Trifunović povukao iz svega kada su na njegov predlog da na protestima govori Dubravka Stojanović, skočili ljudi iz Narodne stranke i pokreta Dveri.

"Zvala sam ga, molila da se vrati. On je bio naša poslednja brana", dodaje Anasonović.

Za blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu u septembru zbog plagiranog doktorata ministra finansija Siniše Malog tvrdi da to nije bila ideja samih studenata, već da je "došla od Stefana (Pavlovića), a ja samo mogu da pretpostavim ko je njemu to predložio".

Autor: Beta, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.