Izvršno veće: Ostvareno 67 odsto planiranih prihoda budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2009, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršno veće: Ostvareno 67 odsto planiranih prihoda budžeta

NOVI SAD - U prvom polugođu ostvareni su prihodi pokrajinskog budžeta od 40,5 milijardi dinara, što je 67 odsto planiranog za ovu godinu, saopštilo je danas Izvršno veće Vojvodine.

Izdaci budžeta u istom periodu bili su 22,3 milijarde dinara, ili 36,8 odsto planiranih, odnosno 55 procenata u odnosu na ostvarene prihode, navedeno je u izveštaju kojeg je usvojila pokrajinska vlada.

U saopštenju je precizirano da ostvarena budžetska sredstva od 39,2 milijarde dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čine ustupljeni prihodi u iznosu od 3,4 milijarde, prihodi budžeta sa utvrđenom namenom od 34 milijarde, neraspoređeni višak prihoda iz ranijih godina koji iznosi 1,7 milijardi dinara, kao i dodatna sredstva od skoro 1,3 milijarde dinara.

Ukupni prihodi u prvom polugođu (bez prenetih sredstava) u iznosu od 38 milijardi dinara veći su za 6,9 milijardi, ili 22 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

U tom periodu je na ime poreza na dobit primljeno 1,45 milijardi dinara, ali je, u skladu s propisima, izvršen povraćaj poreskim obveznicima s računa budžeta od 749 miliona dinara, tako da je raspoloživi prihod po tom osnovu bio 701,8 miliona dinara.

Izvršno veće prihvatilo je završni račun Fonda za podršku investicijama u Vojvodini (VIP) za prošlu godinu i Skupštini Vojvodine uputilo pozitivno mišljenje na izveštaj o poslovanju VIP-fonda, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U prvih šest mjeseci ukupni prihod manji za 46 odsto od plana

Izvor: Capital.ba, 25.Avg.2009, 20:30

SARAJEVO,  Vlada Federacije BiH (FBiH) utvrdila je danas da su u prvih šest mjeseci prihodi, primici i finansiranja federalnog budžeta iznosili 888,1 milion KM, što je 46,6 odsto od ukupno planiranog budžeta za ovu godinu. Kroz poreske prihode ostvareno je 477,8 miliona KM, a unutar toga najviše...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.