Izvršitelji sutra iseljavaju četvoročlanu novosadsku porodicu

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelji sutra iseljavaju četvoročlanu novosadsku porodicu

Izvršitelji će sutra u nenajavljeno vreme ponovo pokušati da isele četvoročlanu porodicu Jakšić iz stana na Bulevaru kralja Petra I, a nakon što nije postignut sporazum između porodice i investitora koji im je 2001. godine prodao stan.

Jakšići se sa investitorom spore zbog raskida kupoprodajnog ugovora - porodica tvrdi da joj je investitor prodao pogrešan, manji stan po istoj dogovorenoj ceni, koji su Jakšići odbili da isplate u celini zbog, kako tvrde, načinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prevare. S druge strane, investitor Tihomir Samardžić tvrdi da je porodica prevarila njega jer nije u celosti isplatila stan, a neće iz istog da se iseli.

Obe strane pokušale su da se sporazumeju raskidom kupoprodajnog ugovora. Na porodici je da se iseli pošto joj investitor isplati novac koji je do sada uplaćen za stan, što je pre nekoliko dana bio i apel novosadske policije. Međutim, s obzirom na to da postoji rešenje o iseljenju koje je izdao izvršitelj Vujadin Masnikosa, policija ne može da poništi sudsku odluku. Policija će se na sutrašnjem prinudnom iseljenju pojaviti kako bi sprečila eventualno nasilno ponašanje.

Sporazuma u vezi sa ovim stanom nema jer, kako poručuje Mirjana Jakšić, investitor od porodice zahteva da se prvo iseli, a da joj potom isplati deo dogovorenog iznosa. Ovo je za porodicu, smatra Jakšićeva, neprihvatljivo.

Podsetimo da je rešenje o izvršenju problematično, s obzirom na to da porodica nije ni imala priliku da se na isto žali. Zbog ovih, ali i drugih nelogičnosti u ovoj priči, građani su se prošlog ponedeljka okupili ispred zgrade Jakšića i sprečili dvojicu izvršitelja da isele porodicu. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.