Izvor: Radio 021, 11.Nov.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba radova Sonje Šurbatović od utorka u Malom likovnom salonu

Izložba radova Sonje Šurbatović, pod nazivom "Persona", biće otvorena u utorak, 12. novembra u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

O izložbi: 

"... Za razliku od njegovih sad već davnih dana kada je portret bio znak statusa i prestiža, danas glavni 'neprijatelj' činu portretiranja (i recepciji portreta kao umjetničkog djela) nije nedostatak novca ili važnosti onoga koga se portretira, već preplavljenost javnog i virtualnog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prikazima ljudi što kao da rezultira ne samo tromošću oka, već se rađa i sumnja da tromi postaju i naši umovi i srca. Ima li zamor suosjećanja (compassion fatigue), koji je već dobro poznat simptom kod osoba koje su dugo aktivne u pomagačkim profesijama i civilnim inicijativama, svoju varijaciju i u području vizualnog gdje repetitivnost i redundancija rađaju desenzibilizaciju? U kojoj mjeri kultura selfija i fokus na naš vlastiti vizualni prikaz određuje kako se ponašamo, što osjećamo, potiče li nas ili sputava da kvalitetno komuniciramo s drugima, omogućuje li nam da ostvarimo autentične i bliske odnose ili nas udaljava od njih? Što od našeg image-a ostaje kada kroz pukotinu trenutka probije nenamješten, neestetiziran, neplaniran osjećaj koji razotkriva ranjivost i ljudskost? Najbanalnije rečeno, koliko lica dnevno stane u oko, a da se ono ne umori i postane neosjetljivo? Ovo su samo neka od pitanja koja čine temelj ovog projekta..." (Ana Profeta)

O autorki:

Sonja Šurbatović diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti (FLU) Univerziteta u Beogradu na odseku za grafiku 2006. godine. Živi i radi u Beogradu.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 22. novembra.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.