Izvor: Radio 021, 10.Jun.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba i javni čas u školama deo obeležavanja 170 godina od razaranja Novog Sada

Program kojim će biti obeleženo 170 godina od razaranja Novog Sada, počeće u sredu, 12. juna kod Saletle u Dunavskom parku.

Udruženje građana "Dunavska sonata", nizom događaja, u kojima će učestovovati 400 učenika i umetnika, 12. juna počeće obeležavanje 170 godina od najvećeg stradanja u istoriji Novog Sada, kada je u topovskom granatiranju 1849. grad razrušen do temelja i ubijeno 12.000 od 20.000 stanovnika.

Program će početi u 10 časova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i pokrajinska sekretarka za kulturu Dragana Milošević, zajedno sa učenicima novosadskih osnovnih škola, zasadiće u Dunavskom parku drvo sećanja. Nakon toga, u saletli Dunavskog parka biće održan prigodan kulturno-umetnički program u kom će nastupiti Kvartet beogradske filharmonije.

Potom će na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice, kod zgrade, u čijem dvorišnom zidu još uvek stoji đule iz 1849. godine, biti otvorena izložba "Novi Sad - grad feniks".

Istovremeno će u novosadskim školama biti održan javni čas na kom će đacima biti predočene činjenice u vezi s revolucijom 1848/49. i najvećim stradanjem Novog Sada.

Obeležavanju ovog važnog datuma biće posvećeni mnogobrojni programi, koji će trajati do kraja ove godine, najavili su u Udruženju "Dunavska sonata".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.