Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 12:25

Izložba fotografija Dunavca i Šodroša u sklopu akcije "Vidi, gari, ne može!" u centru Novog Sada

Izložba fotografija Dunavca i Šodroša biće otvorena sutra, 30. oktobra na početku Zmaj Jovine ulice.

U pitanju je nastavak kampanje protiv projekta "Novi Sad na vodi", pod nazivom "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!", a koju su pokrenule nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, VKK "Vasa Stajić", Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice, kao i političke partije Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Demokratska stranka i Pokret za preokret.

Na izložbi će biti prikazane fotografije šest novosadskih fotografa, a to su: Dejan Kolar, Maja Tomić, Jan Valo, Daniel Aleksandar Danilović, Ladislav Pintacs i Jelena Živković.

Ideja je organizatora je da Novosađanima koji ne poznaju Dunavac i Šodroš približe prirodne lepote ovog dela priobalja, za koji kažu da će biti uništen ukolikso erealziuje takozvani projekat "Novi Sad na vodi".

"Dunavac je izliv Dunava pozicioniran naspram Telepa i predstavlja važno stanište mnogobrojnih vrsta ptica i divljih životinja, kao i mrestilište mnogih vrsta ribe. Omiljeno je mesto pecaroša, kajakaša, sportista i ljubitelja prirode i jedan je od poslednjih divljih delova priobalja Dunava na području Novog Sada. Pozivamo vas da posetite izložbu, a potom i Dunavac, uverite se u lepote koje on krije i da svojim potpisom podržite građansku inicijativu sprečavanja projekta Novog Sada na vodi, čijom izgradnjom bi Dunavac bio isušen i uništen. Recite glasno: Vidi, gari, ne može!", navode organizatori.

Otvaranje izložbe je u 18 časova.

Fotografije će i narednih dana biti istaknute u neposrednoj okolini štanda za prikupljanje potpisa protiv izgradnje "Novog Sada na vodi".

Kampanja "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" počela je 19. oktobra uličnom akcijom, a kako je prošla možete saznati OVDE.

Podsetimo da je tribina pod nazivom "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!" organizovana sredinom septembra na prostoru prekoputa brodogradilišta i njoj je prisustvovalo više od stotinu Novosađana. O čemu je sve bilo reči na ovoj tribini možete pročitati u našem tekstu OVDE.

Više o samom projektu "Novi Sad na vodi" možete čitati OVDE.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.