Izvor: Radio 021, 27.Okt.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Crvena kompresija" Ljubomira Vučinića od ponedeljka u MLS

Izložba "Crvena kompresija" Ljubomira Vučinića biće otvorena u ponedeljak, 28. oktobra u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

"...ЦРВЕНО je boja visokog energetskog inteziteta/plamena, često asocijativno usmerena ka agresivnom, svojstvena mogućem besmislu nasilju, ali isto tako moguće ostvarivom uzvišenom – grimiznom potencijalnom - dobrom energijom.

ЦРВЕНО je okruženje centara dramaturškog zapleta u nutrini konflikta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u koji se uživljavam ličnim egocentrizmom i nemarom spram vremenskog označja. Za mene ЦРВЕНО nije pitanje stila nego autorsko obuzdavanje burne energije strane mlitavom mediokritetstvu, energija koja remeti učmalu letargiju..." (Ljubomir Vučinić)

O autoru:

Ljubomir Vučinić (1956) na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završio osnovne i magistarske studije grafike. Od 2005. godine bavi se pedagoškim radom na istoj instituciji u zvanju profesora za oblast crtež. Zastupljen je na selektivnim i kustoskim izložbama koje prezentuju savremenu likovnu scenu Srbije u zemlji i inostranstvu, učesnik je u relevantnim nacionalnim projektima, nagrađivan je nacionalnim nagradama i priznanjima za autentičan doprinos likovnoj umetnosti. Umetnički radovi autora nalaze se u značajnim zbirkama i kolekcijama od javnog značaja u zemlji i inostranstvu.

Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavka se može pogledati do 8. novembra.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.