Izvor: Radio 021, 18.Okt.2020, 11:56

Izložba "Arhitektonske imaginacije" od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba digitalnih printova "Arhitektonske imaginacije" Mile Gvardiol, biće otvorena u ponedeljak, 19. oktobra u Malom likovnom salonu na Bulevaru Mihajla Pupina 9.

Postavka je inspirisana arhitekturom brutalizma i socrealizma Novog Beograda. Na izložbi će biti prikazano osam digitalnih printova dimenzija 100x66cm.

Zbog pandemije neće biti zvaničnog otvaranja.

Deo teksta iz kataloga:

"...u seriji "Arhitektonske imaginacije" apstrahovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sam novobeogradske zgrade blokova koje su izgrađene u stilu brutalizma i socrealizma. Izbrisala sam im svaki osećaj doživljaja arhitekture, to jest ambijenta u kojem neko živi i u kojem se ljudi kreću. Poništila sam svaki trag čoveka, a arhitekturu svela na monumentalnu skulpturu..."

Ukratko o autorki:

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Doktorirala je 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na 28 samostalnih i više od 250 grupnih izložbi. Učesnica je međunarodnih kolonija i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta nagrađivana u domenu slikarstva.

Postavka se može pogledati do 30. oktobra.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izložba "Arhitektonske imaginacije" Mile Gvardiol u KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 10:24

Izložba Mile Gvardiol "Arhitektonske imaginacije" moći će da se pogleda od danas do 30. oktobra u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, uz propisane mere zaštite, ili na linku Virtuelne galerije likovnog programa..."Oduvek me je privlačila i fascinirala arhitektura, a razlog je verovatno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.