Izvor: Radio 021, 09.Feb.2021, 10:05

Izabran projektant za novi pogon za preradu građevinskog otpada u Novom Sadu

Firma Safege i njen vlasnik "Societe Anonyme Francaise D'Etudes et de Gestion Safege" iz Francuske dobili su posao projektovanja planiranog postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu, u drugom pokušaju.

Projektante je putem javne nabavke tražila Gradska uprava za komunalne poslove, a grupa ponuđača je na prethodnom tenderu ispunila uslove, ali je ponudila znatno višu cenu obavljenog posla od projekcije nadležnih.

Procenjena vrednost ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posla je 3,8 miliona dinara bez PDV i zainteresovani projektanti su ovog puta snizili cenu na 3,6 miliona dinara bez PDV te su, kao jedini ponuđači, dobili posao.

Imaće pet meseci da sačine projekat izgradnje reciklažnog postrojenja, planirane površine 4.700 kvadrata.

Postrojenje za reciklažu građevinskog otpada nalaziće se pored trenutne gradske deponije i služiće za preradu sirovina koje će, prema planovima nadležnih, biti dobra zamena za šljunak u betonskim elementima.

Na istoj lokaciji planira se budući regionalni reciklažni centar, o kojem detalje možete saznati OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za održavanje i izgradnju puteva u Nišu preko milijardu dinara, posao opet dobili "Trace" i "Vodogradnja"

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2021

Ugovore na dve godine za održavanje javnih puteva i ulica i krpljenje udarnih rupa u Nišu i ove godine je Direkcija za izgradnju sklopila sa firmama "Vodogradnja" i "Trace Srbija", a njihova procenjena vrednost bez PDV-a je 900 miliona dinara. Prema programu rada, koji je Gradsko veće usvojilo,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.