Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 08:58

Iz budžeta još pet miliona dinara za dodatne radove u Ulici Marka Miljanova

Više od 5,1 milion dinara biće dodatno izdvojeno iz budžeta Grada za radove u Ulici Marka Miljanova, saznaje 021.rs.

Rekonstrukcija je poskupela sa 159.420.668 na 164.590.493 dinara bez PDV-a zbog dodatnih radova, a aneks ugovora je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) potpisala sa izvođačima radova 21. maja.

Saglasnost na promenu vrednosti javne nabavke je dala i Uprava za javne nabavke, a obrazloženo je da je rekonstrukcija poskupela zbog dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova, između ostalog, rušenja ranije podloge, iskopavanja rova za identifikaciju instalacija, dodatne seče drveća, dodatne nivelacije. Koji su dodatni radovi u pitanju možete videti u dokumentima u foto galeriji.

Dodajmo da se rok za završetak radova nije menjao i da je i dalje 28. jul, što je tačno 240 dana koliko je i najavljeno.

S druge strane, očekuje se da ovaj rok bude pomeren jer je u januaru bilo zastoja u radovima, o čemu je 021.rs pisao OVDE. Takođe, pre nepune dve nedelje su za 021.rs izvođači radova iz "Put investa" naveli da će biti prolongiranja zbog vanrednog stanja i drugih poslova, o čemu više OVDE. O tome kakvi se sve radovi izvode u Ulici Marka Miljanova više OVDE.

Podsetimo i da su se prvobitno u Ulici Marka Miljanova izvodili radovi na kanalizacionoj mreži sa rokom od 120 dana. Od novembra prošle godine te radove su za "Vodovod i kanalizaciju" izvodila preduzeća "Energy-Pro" iz Novog Sada i "Novkol" iz Beograda po ceni od 33,9 miliona dinara. UGZI je angažovao preduzeća "Put invest", "Energotehnika južna Bačka" i "Struja" iz Novog Sada sa podizvođačima "AB & CO Geosystems", Invest-inženjering iz Novog Sada i "Put-proing Brezovice" iz Krupnja, da za 240 dana u istoj ulici rekonstruišu saobraćajne površine i javno osvetljenje i ti radovi su u toku.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.