Izvor: Radio 021, 30.Okt.2020, 14:27

Ivanuša: Situacija u Srbiji je vrlo ozbiljna, a još će se pogoršavati

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marjan Ivanuša izjavio je da je epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, kao i da se očekuje da će se stanje pogoršavati i u narednim nedeljama.

On je za "Blic" rekao da situacija sa virusom može da se preokrene nabolje delotvornim merama, ali da može brzo da se preokrene i nagore, što se vidi po zemljama koje su do pred kraj leta imale povoljnu epidemiološku situaciju, a sada beleže rekorde u broju zaraženih.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kazao, poruka i za mlade i za stare je ista, a to je pridržavanje mera, ako hoćemo da zaustavimo širenje virusa.

"Najbolji pristup je da merama ostanemo korak ispred virusa, jer ga time držimo pod kontrolom i obezbeđujemo više manje normalan rad privrede. Kada se uvedu dodatne mere da bi dale rezultat potrebno je vreme, što znači da neće dati rezultat sutra, već tek kroz nedelju, dve, nekad i više", rekao je Ivanuša.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.