Izvor: Radio 021, 22.Jul.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isušen deo močvare u nesuđenim bazenima na Novom naselju, Grad pregovara sa investitorima

Betonska školjka temelja tržnog centra na Novom naselju, koja već 13 godina predstavlja ruglo u ovom delu grada, isušena je, dok je bazenska školjka i dalje puna vode i obrasla visokim rastinjem.

Do pre mesec dana na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića velika betonska rupa bila je puna vode, a oko nje se nalazio korov. Umesto dece koja se kupaju u bazenu, stanovnici Novog naselja godinama su gledali insekte, žabe i prljavštinu koja se tu taložila. Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sada može videti, voda iz temelja tržnog centra je isušena, dok je bazen koji je uvučen unutar placa i sakriven visokim rastinjem još pun vode.

Pre 15 godina zemljište je kupila slovenačka kompanija "Tuš", koja je propala u međuvremenu. Kako se može videti u katastarskoj dokumentaciji, imaoci prava na ovoj parceli su "Delhaize Serbia" iz Beograda i "Capitel Light Team" iz Veternika.

Kako je rekao gradonačelnik Novog Sada, pregovara se sa kompanijom "Delhaize", kako bi se našlo kompromisno rešenje. Jedno od njih bi moglo da bude da se izgradi bazen, koji će potom preuzeti Grad, dok će se investitoru dozvoliti izgradnja zgrade na toj parceli. Kako je dodao, zna da je to jedno od važnijih pitanja za stanovnike Novog naselja, ali je naveo i da se bazen mora održavati.

Vučević je nedavno naveo da će lokalna vlast nastojati da se u razgovorima sa investitorom dogovori da na većem delu ove površine ipak bude izgrađen sportski objekat, odnosno da stanovnici ovog dela grada dobiju dugo čekani bazen. Zatrpavanje ove rupe bilo je najavljeno još pre tri godine, ali do sada to nije urađeno, jer se odustalo od ovog posla zbog "novih činjenica u predmetu, čije je razmatranje u toku".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.