Izvor: Radio 021, 23.Jul.2020, 07:10

Hteli da im se dete zove Lucifer, službenica odbila da ime upiše jer "dete neće uspeti u životu"

Roditelji iz Velike Britanije uložili su žalbu nakon što su u gradskoj upravi odbili da im sina upišu pod imenom Lucifer.

Denu i Mendi Šeldon i Mandy Šeldon iz Derbišira navodno je rečeno da im sin "neće uspeti u životu" bude li se zvao Lucifer, nakon čega su, tvrde, odlučili, da ulože žalbu. Tvrde da nisu religiozni i da su ime izabrali jer znači "nosilac svetlosti", ali čini se da je službenike ovo ime pre asociralo na Satanu.

"Bili smo uzbuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što idemo da upišemo njegovo ime, a žena nas je pogledala šokirana. Rekla nam je da on neće moći da pronađe posao i da će učitelji i nastavnici odbiti da ga podučavaju. Pokušao sam da joj objasnim značenje tog imena, ali nije htela da nas sluša. Čak nam je rekla da je to ime ilegalno na Novom Zelandu i predložila nam da mu damo neko drugo ime, a da ga kod kuće zovemo Lucifer", ispričao je otac Den.

Budući da nije postojala nikakva legalna prepreka da to ime daju svom sinu, na kraju su im žalbu uvažili i dečak se sad zove Lucifer.

"Zaprepastilo nas je ponašanje te službenice. Na kraju ga je upisala, ali preko volje. Mislimo  da je to lepo ime i unikatno. Nismo očekivali da će nas maltretirati zbog toga", zaključio je Den.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Matičarka odbila da upiše dete u knjigu: Maltretirala roditelje, a sve zbog IMENA koje su dali dečaku

Izvor: Blic, 23.Jul.2020

Roditelji iz Velike Britanije uložili su žalbu nakon što je službenica u gradskoj opštini odbila da upiše njihovog sina pod imenom Lucifer.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.