Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2020, 18:25

Hrvatske teretane ne rade, pa su vlasnici trening odradili u crkvi

U Hrvatskoj je zbog pandemije koronavirusa zabranjen rad teretana, a dvojica vlasnika jedne od njih su se odlučili na protest.
Mario Valentić i Šimun Cimerman su se zbog nezadovoljstva uvedenim merama i zatvaranja teretana i fitness centara odlučili na radikalan potez, pa su ušli u crkvu gde su prenijeli sprave za vežbanje, piše hrvatski “Paraf”, a prenosi cdm.me.
Crkve nisu zatvorene novim merama, dozvoljeno je da u njima istovremeno boravi do 25 osoba, a obavezno je nošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << maske.
Valentić i Cimerman su utočište pronašli u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu gde su nastavili da vežbaju. To je na neki način i njihov protest protiv uvedenih mera.
“Bez zdravog tela nema ni zdravog duha. Sport, vežbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtevamo od Stožera civilne zaštite da promeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tela i da pravilo ’25 osoba’ u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvo pred zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki. Mario Valentić & Šimun Cimerman”, objavili su u postu na Facebooku.
Isus sa ženskim grudima u reklami islandske crkve poziva decu na nedeljnu misu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.