Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Najoštrije osuđujemo pokušaj paljenja zastave Crne Gore u Beogradu

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova osuđuje svako mešanje u unutrašnja pitanja prijateljske Crne Gore i najoštrije osuđuje skrnavljenje crnogorske zastave na zgradi Ambasade Crne Gore u Beogradu, saopšteno je medijima u Zagrebu.

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske s velikom pažnjom prati razvoj situacije u susednoj i prijateljskoj Crnoj Gori", navelo je to ministarstvo povodom incident od sinoć kada su stotine navijača Crvene zvezde protestovale ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << crnogorske ambasade u centru Beograda i pokušale pirotehničkim sredstvima da zapale crnogorsku zastavu.

"Osuđujemo svako mešanje sa strane u unutrašnja pitanja Crne Gore, države članice NATO saveza. Najoštrije osuđujemo skrnavljenje crnogorske zastave na zgradi Ambasade Crne Gore u Beogradu", navodi se.

Poziva se na dijalog radi stabilnosti u regionu i izražava podrška evropskom putu Crne Gore.

"Pozivamo sve strane da nesuglasice reše strpljivim dijalogom, u interesu regionalne stabilnosti, kako bi Crna Gora mogla neometano da nastavi svoj put prema članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u tekstu.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hrvatska osudila paljenje crnogorske zastave u Beogradu

Izvor: Beta, 03.Jan.2020

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je večeras da najoštrije osudjuje skrnavljenje crnogorske zastave na zgradi ambasade Crne Gore u Beogradu i da s velikom pažnjom prati razvoj situacije u susednoj i prijateljskoj Crnoj Gori."Osudjujemo svako mešanje sa strane u unutrašnja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.