Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 17:02

Holivud i Žan Klod van Dam: Šest filmova koje morate da pogledate

Jedan od najvećih akcionih heroja svih vremena proslavio je nedavno 60. rođendan, pa vam donosimo listu njegovih filmova za gledanje.

Getty ImagesŠpaga - jedan od Van Damovih karakterističnih poteza.

Vatrogasci, pripadnici specijalnih jedinica, piloti, perači prozora na neboderima, brat i supruga/devojka Žan-Klod van Dama.

Tako glasi spisak najopasnijih profesija na svetu.

Šta da se radi, stradaju ljudi često, budu žrtve opakih gangstera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i onda Van Dam, eto, mora da se prijavi na turnir borilačkih veština kako bi ih osvetio i povratio čast.

Tako to obično biva u životu.

Folk muzika na filmu: Komedija ili teška depresija Komedijom protiv Hitlera - 80 godina od Čaplinovog „Velikog diktatora" Bioskopi se zatvaraju u Americi i Velikoj Britaniji, a šta se dešava na Balkanu

Jedan od najvećih junaka akcionih filmova svih vremena nedavno je proslavio 60. rođendan i verovatno više nije baš toliko oran za turnire, što znači da bi članovi njegove porodice zaista trebalo da se pripaze.

Doduše, špage mu verovatno i dalje nisu problem - što je pre nekoliko godina i pokazao u čuvenoj reklami - ali to ne čudi, imajući u vidu šta je sve prošao tokom obuke u Kikbokseru.

A u čast njegovog 60. rođendana, ovo je spisak šest njegovih filmova koje bi trebalo ponovo pogledati.

Krvavi sport (Bloodsport, 1988)

Ovo je zaista sam početak.

Krvavi sport je proslavio Van Dama, koji se pre toga zaista bavio borilačkim veštinama, ali i bodibildingom i baletom.

Sve to je pokazao u filmu koji je tokom godina stekao kultni status (i u kojem glumi i mladi Forest Vitaker).

Happy 60th birthday to "The Muscles from Brussels,” Jean-Claude Van Damme!

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.