Hirurg koji je dobio spor protiv švajcarske avio-kompanije dobijeni novac dao za lečenje dece u Srbiji

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hirurg koji je dobio spor protiv švajcarske avio-kompanije dobijeni novac dao za lečenje dece u Srbiji

Doktor Bojan Marko Lens koji je nedavno dobio spor protiv švajcarske avio-kompanije "Svis internešenal erlajns", zbog diskriminatorskog postupanja i neosnovane zabrane leta, sav novac koji je dobio ovom presudom uplatio je na račun Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju.

"Na račun naše ustanove juče je uplaćeno 500.000 dinara i to je sav novac koji je dr Lens dobio u ovom sudskom postupku. Mi smo i srećni i ponosni što je ovaj lekar, svetski autoritet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u lečenju malignih melanoma, odlučio da donira novac našem zavodu. Iskrena da budem, rukovodstvo naše bolnice ne zna šta će pre sa tim novcem, ali mislim da ćemo ga upotrebiti za kupovinu novih metalnih kreveta za mališane, jer drveni brzo propadaju", rekla je za Politiku dr Ljiljana Avramović, direktorka ovog zavoda, u kome se godišnje leči oko 44.000 dece sa različitim vrstama razvojnih i govornih poremećaja

Podsetimo, doktor Lens je pre tri godine tužio švajcarsku avio-kompaniju jer se nije obazirala na njegove žalbe da ga osoblje vređa i diskriminiše po ličnoj i nacionalnoj osnovi i da su mu čak dva puta zabranili let. Kako se navodi u obrazloženju presude, problemi su počeli u martu 2011. godine, kada je šefica kabinetskog osoblja dr Lensa nazvala "srpskom svinjom".

Nakon tri godine suđenja pred Višim sudom u Beogradu, ova avio-kompanija osuđena je zbog diskriminacije i neosnovane zabrane leta, a dr Lens je dobio odštetu od pola miliona dinara.

Autor: Politika

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.