Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 15:28

Helsinki zatvara srednje škole i zabranjuje javna okupljanja

Helsinki, koji je bio prilično pošteđen pandemije virusa korona, sada uvodi nova ograničenja zbog pojave infekcija, najavio je gradonačelnik Jan Vapavuori.

Srednje škole, biblioteke i bazeni biće zatvoreni, a javni događaji potpuno zabranjeni zbog "zabrinjavajuće" situacije, izjavio je gradonačelnik.

"Predlažemo da se iskoriste sve mere koje su u nadležnosti opštine", rekao je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dodao da će datum stupanja na snagu tih mera biti saopšten krajem sedmice.

Gradonačelnik je naveo da je bilo niza slučajeva zaraze u staračkim domovima i izrazio žaljenje što suviše veliki broj ljudi ignoriše zdravstvene preporuke.

Eventualna ograničenja za restorane i barove, kao i za slobodu kretanja doneće centralne vlasti.

Finska premijerka Sana Marin je u ponedeljak nagovestila da bi ponovno proglašenje vanrednog stanja moglo da usledi ukoliko sadašnje mere ne budu efikasne.

Stopa zaraze u Finskoj i dalje je daleko najniža u EU, sa 69 novih slučajeva na 100.000 stanovnika zabeleženih tokom poslednje dve nedelje, dok je početkom novembra iznosila oko 40 slučajeva na 100.000.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dačić: U svetu zabeleženo 15 miliona slučajeva porodičnog nasilja tokom mere karantina

Izvor: Beta Video, 25.Nov.2020, 13:07

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas da je porodično nasilje uvećano tokom pandemije korona virusa, navodeći da je tokom mera karantina u svetu zabeleženo 15 miliona slučajeva porodičnog nasilja, kako je naveo, u svojim domovima. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.