Hasanaginica Novosadskog pozorišta pobednik požarevačkog Viminacijuma

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hasanaginica" Novosadskog pozorišta pobednik požarevačkog "Viminacijuma"

"Hasanaginica" Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz pobednik je prvog "Viminacijuma", festivala koji se od 3. do 10. septembra održao u Požarevcu.

O najboljoj predstavi svoju reč dao je žiri kojim je predsedavao reditelj Dejan Mijač, a članovi bili glumac Saša Torlaković i kostimograf Miodrag Tabački. Ovo je prva nagrada za predstavu u režiji Andraša Urbana inspirisanu dramom Ljubomira Simovića, koja je imala premijeru prošle sezone i koja tek ove kreće u pozorišne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pohode.

Novosadska "Hasanaginica" nije samo priča ženi koja nema pravo čak ni na ime, ženi koja je kroz istoriju bila kamen po kojem je svako gazio u čizmama kakve je hteo, ona je ujedno urbani krik savremenog čoveka/žena o pravu da se bude ljudsko biće.

Marta Bereš kao Hasanaginica u istoimenoj predstavi poslednje takmičarske večeri izabrana je za glumicu večeri. Tako je odlučio žiri publike.

"Hasanaginica" je dobro prodrmala požarevačku publiku, oduševila je ali i isporovocirala gledaoce očigledno nenavikle na ovako provokativno pozorišno štivo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.