Hapšenja i krivične prijave zbog širenja dezinformacija o vodi za piće

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja i krivične prijave zbog širenja dezinformacija o vodi za piće

Zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili informaciju da je u Beogradu voda za piće neispravna uhapšeni su F.J. (42) i B.C. (39), saopštila je policija.

Kako se navodi, oni se sumnjiče za krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu iz Beogradskog vodovoda ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan pun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kancerogenih čestica i na taj način izazvali su uznemirenost i paniku među građanima.

Određeno im je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu. Dodaje se da je B.C. zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, krivične prijave će biti podnete protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo.

Podsećamo, na društvenim mrežama pojavilo se lažno upozorenje da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a dezinformacija se širi i po drugim gradovima, pa i u Novom Sadu.

Ovu informaciju su demantovali nadležni u beogradskom "Vodovodu", a reagovao je i novosadski "Vodovod". Opširnije pročitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hapšenja zbog lažnih vesti o kvalitetu vode u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jun.2018

BEOGRAD - Policija je, po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsila F. J. (42) i B. C. (39) zbog sumnje da su izazivali paniku i nered, odnosno zbog sumnje da su širili lažne informacije o kvalitetu vode za piće u Beogradu...Sumnja se da su F. J. i B. C. na društvenim mrežama širili lažnu informaciju...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.