Gutereš: Sve veća pretnja od oružja za masovno uništenje

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2018, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš: Sve veća pretnja od oružja za masovno uništenje

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je danas da pretnja od oružja za masovno uništenje izgleda kao da jača i pozvao na veće diplomatske napore u suprotstavljanju izazovu koji donose nuklearne ambicije Severne Koreje.

Gutereš je pred Savetom bezbednosti izjavio da medjunarodna zajednica mora da radi dalje, na osnovu malih znakova nade koji su se pojavili iz nedavnih kontakata Južne i Severne Koreje, na polju diplomatije i denuklearizacije Korejskog poluostrva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Poručio je da su globalne strepnje vezane za nuklearno oružje najviše još od Hladnog rata i upozorio na nezamislive posledice koje nosi narastajući rizik od vojnog sukoba.

Gutereš je takodje izrazio zabrinutost zbog oseke u poverenju izmedju SAD i Rusije po pitanju nuklearnog i drugog oružja, kao i zbog korišćenja hemijskog oružja u sirijskom sukobu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.