Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2022, 14:48

Gradonačelnik oženio ženku aligatora, svadbu zapečatio poljupcem (VIDEO)

Gradonačelnik malog meksičkog grada oženio je svoju „mladu aligatora“ na živopisnoj ceremoniji propraćenoj tradicionalnom muzikom, rasplesanim posetiocima i dovicima domorodačkom vođi da brak ovekoveči poljupcem.
Gradonačelnik San Pedra Huamelule, Viktor Ugo Sosa, aligatora je tokom venčanja više puta poljubio u njušku, koja je bila zavezana kako bi se izbegli neželjeni ugrizi.
Pretpostavlja se da ritual venčanja potiče iz domorodačkih zajednica Ćontal i Huave iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << savezne države Oahaka, kao što je to slučaj s molitvom za blagodeti prirode.
„Prirodu molimo za dovoljno kiše, dovoljno hrane i ribe u reci“, kazao je Sosa, gradonačelnik malog ribarskog mesta na sparnoj pacifičkoj obali Oahake.
Oahaka, smeštena na siromašnom jugu zemlje, područje je bogate domorodačke tradicije.
Vekovima star ritual u San Pedru Huameluli, danas pomešan sa elementima katoličanstva, uključuje oblačenje aligatora ili kajmana u belu venčanicu sa šarenim ukrasima.

Veruje se da sedam godina star gmizavac, koji se za ovu priliku naziva malom princezom, predstavlja božanstvo majke zemlje, a njeno venčanje za lokalnog vođu simbolizuje ujedinjenje ljudi s božanskim, prenosi N1.
Zvuk truba i ritam bubnjeva obezbedili su slavljeničko raspoloženje tokom procesije u kojoj je deo meštana u rukama nosio aligatorsku mladu kroz selo, dok su joj drugi mahali šeširima.
Izvor: N1
Najstariji aligator na svetu stanuje u Beogradu već tačno 83 godine (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.