Izvor: Luftika.rs, 30.Sep.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik o rušenju Spensa: Niko ne radi ništa ispod žita

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ne postoji nikakav projekat i plan o rušenju Spensa i da „niko ništa neće raditi preko noći, niti će se pojaviti bageri da poruše objekat“.
– To je još jedna notorna glupost da hoćemo da srušimo Spens. Nema nikakvih zakulisnih radnji, ništa se ne radi preko noći, niko ne radi ništa ispod žita – rekao je Vučević za Dnevnik.
On je dodao da će, pre nego što bude doneta odluka o sudbini Spensa, biti „urađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ozbiljna analiza koja treba da pokaže šta je najbolje za Grad“.
– Moja ideja, moj cilj je da vidimo da li je najisplativije rešenje javno-privatno partnerstvo. Da za Spens nađemo privatnog partnera, koji bi obavio određene rekonstrukcije, ulagao u objekat da bude energetski efikasniji. Znači, da se izgradi objekat, ne izmešten, nego na tom mestu da dobijemo novi Spens, da se naša deca više ne kupaju u hladnom bazenu, da nam ne curi freon na klizalištu…Da naši klubovi imaju najbolje uslove i građani bolje uslove za rekreaciju. Za izgradnju novog Spensa moraju da se ispoštuju sve procedure, da se uradi studija opravdanosti i izvodljivosti – naveo je Vučević.
Arthitekta: Spens u njujorškom MoMa muzeju, a ovde bi da ga ruše
Izvor: Dnevnik

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.