Gradonačelnik Novog Sada kažnjen zbog vožnje biciklom u pešačkoj zoni. Ali malo sutra

Izvor: Luftika.rs, 22.Sep.2021, 12:02

Gradonačelnik Novog Sada kažnjen zbog vožnje biciklom u pešačkoj zoni. Ali malo sutra

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević stigao je jutros na posao u Gradsku kuću biciklom, a sve je dokumentovao i na društvenim mrežama. Kako je objavio, na ovaj način je obeležio Svetski dan bez automobila.
Uz podeljenu fotografiju na kojoj se vidi da vozi bicikl kroz pešačku zonu, on je napisao da kad god mu obaveze dozvoljavaju, voli biciklom da ode na posao.
“Znam da sam tog dana makar malo pomogao planeti Zemlji u borbi protiv zagađenja. Volim osećaj slobode koju pruža >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dvotočkaš dok uživam u lepoti našeg Novog Sada, grada sa mnoštvom biciklističkih staza”, napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Facebook prinscreen Niti bi ovo bila vest niti bi ikoga briga kako jedan političar putuje na posao, da vožnja bicikla kroz pešačku zonu nije zabranjena. Da li mu je prišao saobraćajni policajac i napisao mu kaznu? Naravno da nije.
No, gradonačelniku to nije problem, Novi Sad je njegovo igralište. Ipak, to se ne može reći za ostale Novosađane, a zbog vožnje bicikla centrom grada neki su popili i kaznu.
Pre tri godine, jedan Novosađanin je na društvene mreže postavio snimak na kom se vidi policajac kako biciklisti piše kaznu, jer je vozio dvotočkaša u strogom centru grada, u pešačkoj zoni gde je to zabranjeno.
Bahatost policije u centru Novog Sada. Iako nigde ne postoji znak da je vožnja biciklom zabranjena, policajac kažnjava biciklistu dok za to vreme popovske preskupe limuzine ugrožavaju bezbednost i “troše” behaton nekažnjeno…
Sram vas bilo! pic.twitter.com/6VobCfKaWt
— Slobodan Begojev – Bega (@Bega_bez_Ega) May 31, 2018

Ovo nije jedinstven slučaj kažnjavanja biciklista za vožnju kroz pešačku zonu, ali je i jedan zbog kog je i autor snimka pravno gonjen. Iz policije su tada objasnili da je u pešačkoj zoni koja obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, a gde je Novosađanin snimao policajca u vršenju dužnosti, zabranjena vožnja bicikla.
– U pešačku zonu mogu samo vozila koja imaju dozvolu, a koju izdaje gradska Uprava za saobraćaj. Izdaje im se i kartica i oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu – ističu u policiji.
Pored toga, u gradonačelnikovoj objavi vidi se da je Bulevarom oslobođenja, kod zgrade Dnevnika koju je kupila kompanija Galens, vozio levom biciklističkom trakom, što takođe nije dozvoljeno.

Pre samo 10 dana, jedna Novosađanka je kažnjena, dok je vozila bicikl levom trakom Bulevarom cara Lazara. Iako je imala malo dete na sedalici, policajac joj je ispisao kaznu od 5.000 dinara.
Gradonačelnik Novog Sada sasvim sigurno ima dozvolu za sve.
Ikodinović: Vučeviću, bazen SPENS ti ne radi 2 godine, a čestitaš vaterpolistima stida bez! Sram te bilo, profiteru

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.