Izvor: Radio 021, 22.Jan.2020, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Bora najavio da će na teritoriji grada biti zabranjena izgradnja mini-hidroelektrana

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da su dozvole za izgradnju mini-hidroelektrana (MHE) na Zlotskoj reci istekle i da će na teritoriji grada Bora biti zabranjena njihova izgradnja.

"Građani Bora piju vodu iz Zlotske reke, iz te reke se napaja Borsko jezero koje je potrebno industriji grada i zbog toga je naš interes da stanemo na stranu sugrađana koji smatraju da to nije dobro za grad Bor", rekao je Milikić.

Dodao je da je Gradsko veće Bora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << donelo Odluku o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Bor. Milikić je rekao da se izmene i dopune Prostornog plana donose kako bi se sprečila izgradnja MHE na teritoriji grada Bora, o čemu će javna rasprava biti sprovedena od 26. januara do 3. februara.

Poslednjih nekoliko nedelja učestali su protesti meštana sela koja se protežu duž Zlotske reke, koji traže zaustavljanje gradnje malih hodroelektrana.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.